Barbecue S2D

Kasacties

De scouts heeft sinds jaar en dag enkele kasacties. Deze worden gebruikt om de groepskas (voor de werking) en anderzijds de VZW kas (voor de lokalen) te voorzien van de benodigde fondsen.
 
Scouts2daagse
 
Het derde weekend van september wordt het terrein omgetoverd tot een ware toneelsetting. Er wordt een grote circustent opgezet en houten constructies rijzen overal uit de grond. Voor dit evenement werd er al weken gerepeteerd door leiding en leden want op vrijdag wordt er een heus toneel opgevoerd. Dit toneel is een vertolking van een bekend verhaal met een paar scouteske accenten ingelegd. Nadien wordt iedereen hartelijk uitgenodigd om aan het kampvuur, in de kampvuurconstructie, mee te zingen met de zangstonde. Met begeleiding van ouders op instrumenten en voorzingen is dit altijd een memorabel en historisch moment. Zaterdagmiddag vindt er een ware volksspelen namiddag plaats voor de kinderen. Natuurlijk is er ook ouderopvang voorzien in de vorm van een Kubbs tornooi. 's Avonds verwennen we opnieuw de kelen maar deze keer met een overheerlijke barbeque. Ieder jaar opnieuw worden hier records aan bezoekers gebroken. Na de barbeque zorgen wij voor muziek in de grote tent om het eten al dansend te laten zakken. Een kleine fuif vindt zaterdagavond daar plaats.
 
Sinterklaaspakketjes
Vanaf november, wanneer dit meegedeeld wordt door de leiding, kunnen er Sinterklaaspakketjes besteld worden. Deze kunnen opgehaald worden in het eerste weekend van december.
Dit is een pakketje vol lekkers om te smullen, van nic nacs tot een chocolade Sinterklaas.
 
Wafelbak
 
Het tweede weekend van februari is het zover, dan staat Wondelgem op met geur van versgebaken wafels.
Leden en leiding gaan de zaterdag van huis tot huis om bestellingen op te nemen. De zondag worden ze vers gemaakt, gebakken en persoonlijk aan huis gebracht. Op onze lokalen is er van 14 uur tot 17 uur een wafelsalon, hier kan u gezellig samenkomen om van onze heerlijke wafels te proeven. 
 
Tropical Beats
 
De groepsfuif van scouts Wondelgem. De plek waar al de jeugd van Wondelgem en omstreken kan samenkomen. Eén van de unieke punten aan Tropical Beats is dat dit nog steeds in de scoutslokalen zelf doorgaat. Dit is enkel mogelijk dankzij de verdraagzaamheid van de vele buren die ons ondersteunen. De fuif zelf heeft drie zalen. Van een iets grotere tot heel kleine zaaltjes. Er is een "Bodega", de plek voor ouders om rustig zelf iets te drinken terwijl de kroost aan het dansen is. In de grote zaal is er ruimte voor 300 personen en daar wordt commerciële muziek gedraaid. De laatste zaal is de kleine zaal, hier worden aparte soorten muziek zoals Drum and bass, techno, hardcore, ... gespeeld. Veel oud-leiding vind je hier ook terug. 
 
Kasacties Jin
 
De oudste tak van de scouts gaat elk jaar op een fantastisch buitenlands kamp. Om dat kamp te financieren doen zij elk jaar verscheidene kasacties. Daarvoor maken zij zelf reclame, hou dit goed in de gaten!

Onze scouts. Waar?

Onze scouts. Waar?

Vroonstallestraat, 8
9032 Wondelgem

Onze scouts. Waar?

Contacteer ons

Via ons contactformulier

Laatste nieuws