Barbecue S2D

Kapoenen

Het leven van een kapoen is er een vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

Leeftijd 6-8 jaar

Kabouters

De kabouters vormen een geweldige tak vol enthousiaste meisjes!

Een kabouter

  • is tussen 8 en 11 jaar,
  • zit meestal in het 3e, 4e of 5e leerjaar,
  • durft een millimeter per week te groeien,
  • krijgt er op een jaar drie tanden bij en verliest er dus ook wel wat,
  • wordt elke week 5 gram zwaarder, hoewel dit na kamp en weekends wel wat meer kan zijn. ;)

Kabouters hebben onwaarschijnlijk veel energie. Hun enthousiasme kent vaak geen grenzen. Ze bouwen graag kampen, knutselen uitstekend, verzinnen een geheime taal en halen kattekwaad uit. De fantasie van kabouters vind je overal terug. Hoewel er soms 'interessante' ruzies durven ontluiken, staan hun vriendschappen centraal.

Welpen

Een welp

  • is tussen 8 en 11 jaar,
  • zit meestal in 3e, 4e of 5e leerjaar,
  • groeit een millimeter per week,
  • krijgt er op een jaar drie tanden bij,
  • wordt elke week 5 gram zwaarder.

Welpen hebben veel energie. Hun enthousiasme kent soms geen grenzen. Ze bouwen graag kampen, verzinnen een geheime taal en halen kattekwaad uit. Hun vrienden staan centraal.

De welpen is een tak voor jongens die niet bang zijn om zich vuil te maken. Ze komen zich uitleven en spelen uitdagende spelletjes. Kampen bouwen en ravotten zullen zeker niet ontbreken!

Jonggidsen

Jonggidsen zijn jonge gidsen (meisjes) van 10 tot 13 jaar. Ze zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken. Steeds nieuwe uitdagingen, die ze bij de jonggivers leren en doen. Ze leren samenwerken, verkennen en ondernemen, engagement tonen, samen overleggen en zich voor anderen in te zetten. Zo ontdekken ze stilaan wat scouting echt inhoudt, ze zeggen hun belofte met trots en leren dat scouting ook niet stopt wanneer de vergadering afgelopen is ...

Leeftijd 10-13 jaar

Jongverkenners

Jongverkenners zijn jonge scouts (jongens) van 10 tot 13 jaar. Ze zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken. Steeds nieuwe uitdagingen, die ze bij de jonggivers leren en doen.Ze leren samenwerken, verkennen en ondernemen, engagement tonen, samen overleggen en zich voor anderen in te zetten. Zo ontdekken ze stilaan wat scouting echt inhoudt, ze zeggen hun belofte met trots en leren dat scouting ook niet stopt wanneer de vergadering afgelopen is ...

Leeftijd 10-13 jaar

 

Givers

De pubers die deze groep bevolken hebben veel in hun mars. Hoewel ze soms wel eens een grote mond durven opzetten, bedekken ze daarmee vooral hun eigen onzekerheden. Onzekerheden die ontstaan uit de zoektocht naar zichzelf: een ontdekkingsreis die ze op deze leeftijd volop beleven.
Givers voelen zich op hun best als ze onder vrienden zijn, soms maakt de leiding deel van uit van die vriendengroep, op andere momenten zetten ze zich vooral tegen diezelfde leiding af. Af en toe krijgt de leiding ze niet uit hun luie zetel, of hebben ze maar weinig zin om veel woorden aan iets vuil te maken...

Een moeilijke leeftijd? Kan zijn. Maar vooral een leeftijd op de wip.

Ze krijgen elke dag nieuwe mogelijkheden en ze zijn vaak tot veel meer in staat dan ze zelf vermoeden. De leiding kan erg veel van hen vragen, als deze hen zo aanspreekt dat ze zich begrepen voelen. Als de givers eenmaal gemotiveerd zijn en er de beuk inzetten, zijn ze niet meer te houden.
Met een spannende toon in activiteiten daagt de leiding gidsen en verkenners uit om er samen op uit trekken, wekt de leiding gemakkelijk hun enthousiasme en geven ze hen zo de kans om elkaar op te vangen en hun kwaliteiten te ontplooien.

Leeftijd 14-17 jaar

Jins

Jins zijn zoekers. Met open ogen en een grote gulzigheid staan ze in het leven. Keuzes zijn er bij de vleet: pedagogie of informatica, Leuven of Gent, scouting of basket.

Jins proberen hun eigen doelen en verwachtingen te realiseren en genieten dan ook van de vrijheid en de zelfstandigheid die ze in hun jintak krijgen. Het is een veilige plek waar ruimte is voor fouten en waar de mafste ideeën worden gerealiseerd.

Door samen aan een project te werken of een kamp ineen te boksen, leren jins niet enkel zichzelf, maar ook elkaar kennen. Ze genieten van uitdagingen waar ze hun zotheid en creativiteit kunnen botvieren, maar staan ook open voor meer intense momenten, zoals het geven van kleurentotems, waar ze hun serieuze en volwassen kant kunnen tonen.

Leeftijd 17-18 jaar

Onze scouts. Waar?

Onze scouts. Waar?

Vroonstallestraat, 8
9032 Wondelgem

Onze scouts. Waar?

Contacteer ons

Via ons contactformulier

Laatste nieuws