Sinterklaaspakketjes

Givers

De pubers die deze groep bevolken hebben veel in hun mars. Hoewel ze soms wel eens een grote mond durven opzetten, bedekken ze daarmee vooral hun eigen onzekerheden. Onzekerheden die ontstaan uit de zoektocht naar zichzelf: een ontdekkingsreis die ze op deze leeftijd volop beleven.
Givers voelen zich op hun best als ze onder vrienden zijn, soms maakt de leiding deel van uit van die vriendengroep, op andere momenten zetten ze zich vooral tegen diezelfde leiding af. Af en toe krijgt de leiding ze niet uit hun luie zetel, of hebben ze maar weinig zin om veel woorden aan iets vuil te maken...

Een moeilijke leeftijd? Kan zijn. Maar vooral een leeftijd op de wip.

Ze krijgen elke dag nieuwe mogelijkheden en ze zijn vaak tot veel meer in staat dan ze zelf vermoeden. De leiding kan erg veel van hen vragen, als deze hen zo aanspreekt dat ze zich begrepen voelen. Als de givers eenmaal gemotiveerd zijn en er de beuk inzetten, zijn ze niet meer te houden.
Met een spannende toon in activiteiten daagt de leiding gidsen en verkenners uit om er samen op uit trekken, wekt de leiding gemakkelijk hun enthousiasme en geven ze hen zo de kans om elkaar op te vangen en hun kwaliteiten te ontplooien.

Leeftijd 14-17 jaar

Bekijk foto's