Givers

De pubers die deze groep bevolken hebben veel in hun mars. Maar zoals we zelf misschien al merkten durven ze wel eens een grote mond opzetten. Vaak bedekken ze daarmee hun eigen onzekerheid. Een onzekerheid die ontstaat uit de zoektocht naar zichzelf, een ontdekkingsreis die ze op deze leeftijd volop beleven.
Givers voelen zich op hun best als ze onder vrienden zijn, soms maakt de leiding deel van uit van die vriendengroep, op andere momenten zetten ze zich vooral tegen hun af. Af en toe krijgt de leiding ze niet uit hun luie zetel, of hebben ze maar weinig zin om veel woorden aan iets vuil te maken...

Een moeilijke leeftijd? Kan zijn. Maar vooral een leeftijd op de wip.

Ze krijgen elke dag nieuwe mogelijkheden en ze zijn vaak tot veel meer in staat dan ze zelf vermoeden. De leiding kan erg veel van hen vragen, als de leiding ze zo aanspreekt dat ze zich begrepen voelen. Als de givers eenmaal gemotiveerd zijn en er de beuk inzetten, zijn ze niet meer tegen te houden.
Met een spannende toon in activiteiten daagt de leiding gidsen en verkenners uit om er samen op uit trekken, wekt de leiding gemakkelijk hun enthousiasme en geven ze hen zo de kans om elkaar op te vangen en hun kwaliteiten te ontplooien.

Leeftijd 13-17 jaar

Bekijk foto's